Young Cell Scheme

Ekipi

Image
Nikos Panagiotou
Nikos PanagiotouEkspert i Lartë i Veprimit

Dr. Nikos S. Panagiotou, Ekspert i Lartë. Nikos është Profesor i Asociuar në Shkollën e Gazetarisë dhe Komunikimit në Media, Universiteti Aristotel i Selanikut. Ai ka qenë studiues i DAAD-it në Deutsche Welle, Studiues Chevening i Zyrës së Jashtme dhe Commonwealth në Mbretërinë e Bashkuar, studiues i RCAP nga Universiteti APU në Japoni, studiues në Universitetin e Studimeve të Huaja të Pekinit, studiues në Universitetin Sabanci (Turqi) dhe studiues i Shtetit të Luksemburgut. Ai ka një punë të gjerë kërkimore e cila është financuar nga Google (fondi i Iniciativës DNI). Ai është iniciator dhe organizator i Akademisë Verore të Medias Ndërkombëtare të Selanikut dhe është përgjegjës për Rrjetin Global të Komunikimit Dixhital dhe Drejtor i Shkollës së Gazetarisë dhe Komunikimit të Mediave të Masave në Laboratorin e Paqes, Universiteti Aristotel. Ai ka një histori kërkimore dhe punë projektesh në lidhje me dezinformimin, përndjekesit e lajmeve të rreme, refugjatët kundër dezinformimit, etj.

Nikos KyfonidisDrejtor i Projektit

Nikolaos ka përvojë të gjerë ndërkombëtare gjatë njëmbëdhjetë viteve të fundit në fushat e politikës dhe menaxhimit të migracionit. Përvoja e punës në misionin grek në BE në Bruksel i dha Nikolaos mundësinë për të bashkëpunuar me organe dhe institucione të ndryshme të BE-së. Kjo u pasua nga një skenë në Ambasadën e Greqisë në Tokio, Japoni. Pas kthimit në Greqi, Nikolaos punoi si studiues i ri për një projekt të Universitetit të OKB-së mbi migracionin dhe më pas kaloi në operacione dhe menaxhim në terren. Ai ishte ndër koordinatorët e parë përmes Organizatës Ndërkombëtare për Migracionin (IOM-UN) që trajtoi flukset e migracionit në Greqi dhe më vonë punoi në ngritjen e kapaciteteve dhe trajnimin e autoriteteve greke. Ai ka punuar me organizata të ndryshme, duke përfshirë Kapacitetin Norvegjez/Këshillin Norvegjez të Refugjatëve (NORCAP/NRC), Federatën Botërore të Shoqatave të Kombeve të Bashkuara (WFUNA) dhe Zyrën Evropiane për Mbështetjen e Azilit (EASO). Nikolaos mori pjesë në Programin Ndërkombëtar të Udhëheqjes së Vizitorëve të Departamentit Amerikan të Shtetit në Uashington, Arizona dhe Minesota.

Erasmia Tsipou
Erasmia TsipouUdheheqese e Ekipit

Erasmia Tsipou është kandidate për Doktoraturë në Universitetin Aristotel të Selanikut, Departamenti i Gazetarisë dhe Masmedias, MSc në Komunikim dhe Kulturë (AUTH), BA në Studime Humanitare, Qytetërim Helen nga Universiteti i Hapur i Qipros dhe BA në Administrim Biznesi nga Kolegji Amerikan i Selanikut. 20+ vite përvojë pune në Mas Media: Drejtoreshë e Komunikimit: AtlasTV, Zyrtar Administrativ: Pegasus Media Grup (Gazeta “Ethnos”), Redaktore: www.in.gr, drejtuese e marredhenjeve me publikun: Gazeta “Agelioforos”. Ajo është gjithashtu prezantuese/producente televizive dhe producente në radio. Ajo është Trajnere e Çertifikuar për të Rritur (të mësuarit gjatë gjithë jetës) dhe Hulumtuese e Lartë në Laboratorin e Gazetarisë së Paqes, Anëtare e Bordit të Rrjetit Global DCN, Drejtuese e Ekipit në projektin perndjekesit e lajmeve të rreme, ajo gjithashtu ka publikuar punime shkencore.

Christos Frangonikolopoulos
Christos Frangonikolopoulos

Christos Frangonikolopoulos is Professor of International Relations and Mass Communications and Chair of the School of Journalism and Mass Communications, Aristotle University. He studied Politics and Government (BA Honors) and International Relations (PhD) at the University of Kent at Canterbury (England). He was Jean Monnet Chair on European Integration (2016-19) and currently Jean Monnet Chair on European Union Public Diplomacy (2020-23), and Director of the MA in Digital Media, Communication and Journalism (2018-2022). 
He has published articles on NGOs, Transnational Celebrity Activism, Foreign Policy and the Media, Peace Journalism, and Public Diplomacy in scholarly journals such as Global Society, The Round Table, Nordicom, Journal of Contemporary European Studies, Journal of Media and Cultural Politics, Place Branding and Public Diplomacy, Diplomacy and Statecraft, Bridges, Global Discourse, New Perspectives on European Politics and Society, Journalism, Journalism Practice, Journal of Media Critiques, Global Media Journal, International
Academia Bio/p>

Dimitris Milosis
Dimitris MilosisZyrtar Financiar

Dimitris Milosis is a financial officer in the YCS project. His studies include a bachelor’s degree in electrical engineering, and two postgraduate degrees: An MSc Electronics for Telecommunications and an MBA. He has a 24 years’ experience in managing research projects in collaboration with labs in Aristotle University of Thessaloniki, Alexander Innovation Zone etc. The majority of the projects were related to national and regional development policies and strategies, formulation of innovation policies and strategies in administration, exploitation of academic research and start-up ecosystems support policies. He is member of the technical staff in the School of Political Sciences in Aristotle University.

Kostas PagalosZyrtar Financiar

Kostas Pagalos është një staf teknik i posaçëm në Departamentin e Gjuhës Frënge dhe Filologjisë të Universitetit Aristotel të Selanikut. Ka diplomuar në Departamentin e Informatikës, ATEI Selanik. Ai punon me zhvillimin, dizajnimin dhe mbështetjen e IT-së dhe faqeve të internetit të Departamentit dhe mirëmbajtjes. Ai ka përvojë të gjerë në menaxhimin e aktiviteteve financiare të projektit dhe aktualisht është zyrtar financiar i YCS Raundi XIII-XV dhe i Departamentit të Gjuhës Frënge dhe Filologjisë. Ai është menaxher i Depove të Apollonis AUTH.

Violeta AdemiMenaxhere e Zyrës së Projektit

Violeta është një shtetase kosovare me përvojë të madhe në projekte të financuara nga BE-ja, ku punon që nga viti 2004. Në cilësinë e menaxheres së zyrës ajo ka qenë e përfshirë në të gjitha Raundet e Skemës së Celulës së të Rinjëve;

Arjeta GalimunaMenaxhere e Zyrës së Projektit

Me mbi një dekadë përvojë si Zyrtare Projekti, unë jam e aftë në planifikimin e programit strategjik, organizimin dhe arritjen e objektivave në një standard të shkëlqyer. Përvoja ime ka konsoliduar aftësitë e mia në zgjidhjen e problemeve, administrimin e projekteve dhe komunikimin, si dhe më ka ofruar një trajtim të detajuar mbi financat dhe menaxhimin financiar. Unë i zotëroj katër gjuhë dhe kam mundur ta përdor këtë aftësi përmes punës sime të gjerë me programe të ndryshme brenda Këshillit Britanik. Për më tepër, përfshirja ime në Programin e Shkollave të shekullit të 21- të , Skemën e BE-së për Profesionistët e Rinjë në Ballkanin Perëndimor dhe Semën e së Celulës së të Rinjëve më ka dhënë mundësinë të zhvilloj një njohuri dhe pasion të fortë për çështjet komunale.

Fitim SopiZyrtar Administrativ i Logjistikes

Fitimi është një shtetas kosovar me një përvojë të madhe në projektet e financuara nga BE-ja ku ai punon që nga viti 2005, me kapacitetin e menaxherit të logjistikës dhe asistentit të Udhëheqësit të Ekipit, ai ka qenë i përfshirë në shumicën e Raundeve të Skemës së Celulës së të Rinjëve.